A Tortilla a kedvenc ropogtatni valóim egyike ha nem a legek lege.
Hogy a tortilla az taco vagy fordítva vagy nem, az hosszú fogalmi vitákat
fog még eredményezni szerintem, de az tény, hogy ezt a hagyományos Mexikói
ételre visszavezethető sörkorcsolyát a magyar forgalmazók tortilla néven ismerik
Miután leggyakrabban valamilyen ízesítéssel fokozzák az értékét, (barbecue, sajtos, chilis) úgy gondoltam egy nevesebb gyártó (Tex Mex) szimpla sós termékével kezdem.
Kezdjük azzal, hogy Santa Maria Sós Tortilla Chips nem sós, viszont van kukorica íze.
A csomagoláson feltüntetett összetvőkből ki is derül az ok.
Kukoricadara 77%, pálmaolaj, só 2%. Igen ennyi. Tehát, ha jól számolom 21% pálmaolaj van a cuccban. A többi dara, meg aztán rászórtak valami maradék ítesítőt.De persze a tortilla nem is magában hanem dip-ekkel adja a teljes élvezetet.
A dipekkel amiket magunk is könnyűszerrel elkészíthetünk ami a kamrában van alapon,
vagy megvesszük a boltban mint minden egyebet mert a boltban már ez is van ahogy
azt a XXI. századi ember megszokhatta.
De a Dipek drágák legalább is a chipsekhez képest. Én indokolatlanul drágállom őket.
Persze a mártogatósok alapanyaga is sokkal drágább mint a kukorica vagy a burgonya.
Csomagolása egyszerű, kibontod és elszakad.
Cantina - Medium Salsa Dip
Egy teljes zöldséges kert taláható az alapanyagok között ami minden érzékszervünkkel visszaigazolható. A teljes ízt az ügyes E330 savanyúságot szabályzó adalék temperálja.
A sima sós de sótlan (Tex-mex) tortillával kóstoltam aminél azonnal dominálni kezdett a csípős de valóban nem brutális salsa íz. Talán érdemes kipróbálni valamilyen karakteresebb sajtos ropogtatóval.